Όλες οι κατηγορίες
EN

Νεα

Μέθοδοι σύνδεσης σύντηξης γλουτών για σωλήνες HDPE

Χρόνος: 2021-09-08 Προβολές: 14

Η σύνδεση συγκόλλησης με άκρη είναι κατάλληλη για όλα τα εξαρτήματα σωλήνων με διάμετρο από φ32-315mm, ή μεγαλύτερα εξαρτήματα σωλήνων. Τα χαρακτηριστικά απόδοσης αυτής της μεθόδου σύνδεσης είναι: άκαμπτη σύνδεση, μη αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση και αντοχή σε εφελκυσμό.

Η σύνδεση συγκόλλησης με άκρη είναι η απλούστερη μέθοδος σύνδεσης εξαρτημάτων σωλήνων. Παρέχει πολλές βολικές και πλεονεκτικές προϋποθέσεις για την προκατασκευασμένη εγκατάσταση ολόκληρου του συστήματος και δεν χρειάζονται άλλα εξαρτήματα. Επομένως, η σύνδεση συγκόλλησης με άκρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από το αν η προκατασκευασμένη εγκατάσταση είναι επιτόπου ή στο εργαστήριο.
Το τμήμα συγκόλλησης της συγκόλλησης με άκρη είναι πολύ μικρό, το άκρο συγκόλλησης δεν θα επηρεάσει τον αγωγό και δεν υπάρχει αλλαγή στο εσωτερικό τμήμα του αγωγού. Το επιτρεπόμενο πάχος της επιφάνειας συγκόλλησης είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό του τοιχώματος του σωλήνα, οπότε ο σωλήνας δεν σπαταλάται. Μέσω της μεθόδου σύνδεσης με κολλητική συγκόλληση, το μήκος του σωλήνα και ο σύνδεσμος του αγκώνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλήρως.

Όταν η διάμετρος του σωλήνα είναι μικρότερη από φ75mm, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η χειροκίνητη μέθοδος συγκόλλησης. ο ηλεκτρικός συγκολλητής χρησιμοποιείται για συγκόλληση και η διάμετρος του σωλήνα είναι γενικά φ40-315mm.

3

Σύνδεση σωλήνα HDPE καυτού τήγματος:
1. Πρώτα, βάλτε τους δύο σωλήνες PE που θα εγκατασταθούν και θα συνδεθούν στον σφιγκτήρα τήξης ταυτόχρονα (ο σφιγκτήρας μπορεί να αντικατασταθεί σύμφωνα με τη διάμετρο του σωλήνα που πρόκειται να εγκατασταθεί) και το άλλο άκρο κάθε σωλήνα υποστηρίζεται από έναν σωλήνα παρένθεση στο ίδιο επίπεδο.
2. Το δεύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό περιστροφικό μαχαίρι για να κόψετε ομαλά τις άκρες των σωλήνων για να διασφαλίσετε ότι οι επιφάνειες επαφής των δύο σωλήνων είναι πλήρως συνεπείς.
3. Τρίτον, η ηλεκτρική πλάκα θέρμανσης θερμαίνεται στους 210 ° C, τοποθετείται στη μέση των ακραίων όψεων των δύο σωλήνων και η ηλεκτροϋδραυλική συσκευή λειτουργεί έτσι ώστε και τα δύο άκρα να έρχονται σε επαφή με την ηλεκτρική θερμαντική πλάκα στο ταυτόχρονα για θέρμανση.
4. Τελικά, αφού η θέρμανση φτάσει τις απαιτήσεις, η θερμαντική πλάκα αφαιρείται και η υδραυλική συσκευή λειτουργεί ξανά, έτσι ώστε τα άκρα των δύο λιωμένων σωλήνων να είναι πλήρως συνδεδεμένα και η υδραυλική συσκευή να κλειδώνεται, έτσι ώστε να αποφευχθεί η αναπήδηση.

Επιπλέον, το πάχος του κυλίσματος του σωλήνα και ο χρόνος σύνδεσης του άκρου πρέπει να πληρούν αυστηρά τις απαιτήσεις της διαδικασίας υλικού κατά τη θέρμανση. Γενικά, μπορούν επίσης να αναφερθούν οι τεχνικές παράμετροι και προδιαγραφές που παρέχονται από τον κατασκευαστή.